Stichting Life

Living Innovation For Education

Hallo allemaal,

Wij van Stichting LIFE willen u graag op de hoogte stellen dat er de aankomende tijd er geen uitvoeringen kunnen plaatsvinden bij ons op school. Afgelopen zondag is er een brand geweest in ons diergebouw. Alle dieren zijn gelukkig ongedeerd, maar het gebouw heeft veel schade opgelopen. Omdat de dieren wel veel stress hebben meegekregen zetten wij hun welzijn nu op de eerste plaats. Door deze omstandigheden zijn de meeste uitvoeringen afgelast en indien dat mogelijk was alternatieven gevonden.

Met vriendelijke groeten,

Stichting LIFE

                                Inspiratie regioleren

Afgelopen vrijdag 26 januari 2018 werd er door een paar derde jaars van Stichting Groen & Vee Advies en Stichting LIFE een inspiratie ochtend georganiseerd voor de tweede jaars van beide stichtingen. Hierbij werden een aantal oud-studenten uitgenodigd om te vertellen over hun ervaring tijdens regioleren en wat ze hieraan hebben gehad na de opleiding. Tijdens deze ochtend hebben de tweede jaars kunnen praten met de oud-studenten en kunnen vragen naar hun ervaringen. We hopen dat ze hier veel van op hebben kunnen steken en zo beter voorbereid zijn op het bedrijfsleven. De reacties van zowel de docenten als de oud-studenten waren positief dus een geslaagde ochtend. Aan het eind hebben de oud-studenten nog een presentje gekregen en hebben we ze gevraagd een leuke quote door te geven:

Jos: “Van netwerken krijg je werk.”

Bram: “Je doet het voor jezelf en niet voor een ander.”

Mitchel: “Werk nu aan je toekomst.”

Roos: “Verander ik de wereld, of verandert de wereld mij.”

Natasja: “Blijf jezelf ontwikkelen, sta niet stil!”

Miranda: “Doe wat jou goed lijkt en niet wat een ander je zegt.”

Gerton: “Een goed netwerk brengt je verder in de toekomst.”

Richard: “Regioleren wordt pas echt leuk als je er zelf veel energie in steekt. Hoe meer je erin steekt des te meer energie haal je eruit.”

Willem: “Niet perfect is ook goed.”

                                         Kind & Dier

Kind & Dier is een groep leerlingen met het doel basisschool kinderen een leuke en educatieve ochtend/middag met dieren te geven.

Wat doen wij? Wij als project Kind & Dier kunnen bij u op locatie komen, maar u kunt ook bij ons op locatie komen. Wij hebben verschillende dieren zoals: hamsters, cavia’s, konijnen, gerbils, muizen, ratten en ook een aantal reptielen. Door middel van spelletjes en bijvoorbeeld een quiz willen wij de kinderen graag dingen over de dieren zelf en hun voedsel leren.

Ons streven is kinderen een erg leerzame voor vooral ook leuke ochtend/middag te geven!

Reptielen educatie

Wij zijn donderdag 25 januari naar de BSO de Schellerpark in Zwolle geweest. Dat valt onder de koepel van doomijn.

We hadden de Afrikaanse huisslangen, koningspython, Schneider skink, Chileense vogelspin, sissende kakkerlakken, krekels en Dubia’s meegenomen voor de uitvoering.     

De kinderen waren allemaal heel enthousiast over de dieren die wij hadden meegebracht. Ze vonden het ook erg interessant en leuk om de dieren te hanteren. Sommige kinderen hebben zelfs hun angst om reptielen aan te raken en te hanteren overwonnen! Niet alleen de kinderen waren enthousiast, maar de begeleiders vonden het ook erg interessant.

Paardencheck Assen 

Op 22 januari 2018 hebben wij als projectgroep de paarden op de Sunrise stables in Assen gecontroleerd. Wij hebben de paarden van de paardensport opleiding en de opleiding paarden houderij gecontroleerd. De gezondheidscheck bestond uit het meten van de pols, meten van de temperatuur, het noteren van de algemene indruk van het paard, controle op wondjes, controle op warme benen en we controleerden ook de paspoorten van de paarden. We kregen leuke reacties van de leerlingen, hun vonden het erg interessant, hoe het ervoor stond met hun paard.

                                                                Vetbollen maken

Op 15 december hebben wij een workshop vetbollen maken georganiseerd. De mensen die kwamen mochten 4 leuke dingen maken om de vogels te helpen deze winter. Het was een erg gezellige dag en hopelijk allemaal tot volgende keer!

Voedselbank:

Vrijdag 8 december 2017 hebben wij ons 2de uitvoering gehad bij een voedselbank. Tijdens de uitvoering kwamen er mensen langs, die aangesloten zijn bij de voedselbank in Steenwijk, ze kwamen langs met hun huisdier(en) voor een gezondheidscontrole. Er kwamen erg leuke dieren langs en de controles zijn goed uitgevoerd. Na afloop hebben de mensen nog een presentje meegekregen voor hun huisdier in de vorm van iets lekkers of iets leuks.

Wij hopen hierbij de volgende keer op een nieuwe samenwerking bij een andere voedselbank. Voor eventuele samenwerking of informatie kunt u ons mailen naar: voedselbank.life@gmail.com

                               Reptieleneducatie

Wij zijn woensdag 22 november naar Nijeveen geweest voor een uitvoering voor het gastouderbureau Jip en Janneke.

We hadden de Afrikaanse huisslangen mee, de Koningspython, de Wimpergekko, Kolenbrander schildpadden, Schneider skink, Sissende kakkerlakken, Krekels, Wandelende takken en de Agaatslakken.

We hebben de kinderen en de ouders wat mogen leren over deze dieren en ze vonden het erg interessant en leuk om ze te mogen hanteren.

Animal Experience

Wij hebben op vrijdag 17 november een uitvoering gehad met Animal Experience in Havelte woon-zorgcentrum de Molenhof.
Wij zijn daar heen gegaan met twee hamsters, twee konijnen, twee cavia’s en een hond. We hebben de bewoners en begeleiders de dieren laten aaien en knuffelen, maar zijn ook bij bewoners langs geweest op hun kamer met dieren, ter afsluiting hebben we twee liedjes gezongen.


                                                Kinderfeestje


Vrijdag 13 oktober hebben we een kinderfeestje op onze school gegeven voor een jongen die 9 jaar werd, het was erg gezellig. Eerst heeft de jarige zijn cadeautjes uitgepakt en hebben ze een plak cake versierd . Daarna zijn we met zijn alle naar de reptielen gegaan. Hier zijn natuurlijk een paar angsten overwonnen. Daarna zijn we langs de cavia’s geweest waar de kinderen de cavia's konden aaien. Vervolgens zijn we naar het vee geweest waar de kinderen een spellet...je hebben gedaan (hoefijzer werpen). Vervolgens hebben de kinderen een zakje chips gegeten en wat gedronken. Hierna hebben ze de ratten, muizen, gerbils en hamster vastgehouden. Daarna hebben ze nog een spelletje gespeeld (appelhappen) en bij de vissen gekeken. Als laatste mochten ze nog een keer de knaagdieren hanteren en kregen ze een snoepzakje mee.
Het was een geslaagde middag!

Reptielen educatie

Wij zijn afgelopen woensdag 12 oktober met reptieleneducatie naar basischool St. Clemens in Steenwijk geweest.
We hadden de Boa constrictor, wimpergekko, Mexicaanse roodknie vogelspin, Afrikaans huisslangen, Griekse landschildpad en nog wat voedseldiertjes mee.
De kinderen vonden het allemaal erg leuk en interessant, sommigen vonden het toch wat spannend en bleven liever bij de wat kleinere dieren. Ook komt er van de geslaagde dag een stukje in de Steenwijker Courant!

Dierendag

Woensdag 4 oktober was het dierendag, zo ook bij ons op school. Wij besloten om er een leuke middag van te maken met kinderen. We hadden verschillende scholen benadert en daarnaast hadden we ook een evenement aangemaakt op facebook. We hebben een heleboel aanmeldingen gekregen en tijdens het evenement zijn er ook heel veel mensen langs gekomen. Er was van alles te doen, je kon kleuren, dieren knuffelen, reptielen vasthouden, op de foto met je favoriete dier, spelletjes spelen, op een springkussen en nog veel meer.

Het was een geslaagde middag met veel plezier en gezelligheid.

Donkere paardendagen.

Op zondag 1 oktober was de uitvoering van het project de donkere paardendagen.Wij als Stichting Life hebben hier vier demonstraties geregeld, waaronder een schaapsherder die kwam schapendrijven, daarna kwam er een IJslandershowteam die vertelde over de ijslander, hierna kwam een dressuurdemonstratie van Anne Lehman en als laatste hadden we een dressuurproefje van showteam Exloo. Zelf had Stichting Life een stent met konijnen en cavia´s meegenomen, deze werden geknuffeld door kinderen. Het was een geslaagde dag en we hebben veel positieve reacties ontvangen.

                            Reptielen Educatie

Op 18 Mei heeft Reptielen Educatie weer een uitvoering gehad. Bij BSO Doomijn in Zwolle.
Groep 1 t/m 4 hebben de Afrikaanse Huisslangen, Rode rattenslangen, Kousenband, Kolenbrander Schildpadden, Schneider Skinks en de Chileense vogelspin kunnen bekijken en of aaien/vasthouden.
Iedereen heeft een leuke middag gehad en bijna iedereen heeft de dieren vastgehouden!...
Wederom een geslaagde uitvoering!

 Animal Experience

Dit project is in april naar 2 verschillende locaties geweest, om een leuke dag aan de ouderen te verzorgen en herinneringen op te halen.

De eerste locatie was het ‘Irenehuis’ in Meppel dit was op 7 april.

Animal Experience is daar heen geweest met een hond, een konijn, twee cavia’s en een hamster, de bewoners van het Irenehuis mochten de dieren aaien, knuffelen, vasthouden en er vragen over de dieren stellen. Als afsluiting zijn er liederen met de ouderen gezongen.

De tweede locatie was ‘De Molenhof’ in Havelte dit was op 10 april.

Hierbij zijn de zelfde dieren mee geweest, en ook hierbij werden de dieren geknuffeld, en vragen over ze gesteld en beantwoord. Kortom 2 geslaagde dagen!

Reptielen educatie

Afgelopen 2 vrijdagen is het project Reptielen Educatie op uitvoering geweest bij OBS de Hasselbraam in Leek.

Vrijdag 31 maart 2017 was de onderbouw aan de beurt. Groep 1 tot en met 4 kon kennismaken met rattenslangen, tijgersalamanders, de Griekse landschildpad, agaatslakken, krekels, wormen en zelfs met de Boa Constrictor.

De bovenbouw heeft nog een week langer geduld moeten hebben. Maar op 7 april 2017 heeft groep 5 tot en met 8 dan ook eindelijk kennis kunnen maken met rattenslangen, de kolenbrander schildpadden, schneiderskinks, agaatslakken, sissende kakkerlakken en de koningspython.

Beide dagen hebben de leerlingen bijna alles kunnen leren over de dieren die mee waren. Ook hebben ze onder begeleiding de meeste dieren even kunnen aanraken en kunnen ervaren hoe het is om een reptiel in de hand te hebben.

Iedereen heeft zijn of haar angsten overwonnen en 1 van de reptielen aangeraakt. Zelfs de hebben allemaal 1 van de reptielen aangeraakt of vastgehouden.

Het waren voor iedereen 2 geslaagde dagen. Voor de leerlingen, leerkrachten maar ook voor ons.

Voedselbank

Vrijdag 7 april 2017 was de uitvoering van voedselbank. In dit project doen wij iets extra’s voor de huisdieren van mensen die ingeschreven staan bij de voedselbank. Deze keer was de uitvoering in Steenwijk, alle mensen hebben een bon gekregen die ze in konden ruilen voor een gratis Vet-check en een presentje voor hun dier. Het was een geslaagde uitvoering met veel lieve dieren. Alle overige spullen hebben we gedoneerd aan de voedselbank, zodat alles alsnog bij de mensen terecht komt.

                                 Project gras raffineren

Woensdag 19 april 2017 zullen een aantal studenten van de stichtingen Groen & Vee Advies en Stichting Life in samenwerking met VOF BTH weg en Maatschap Vroege een lezing over het project gras raffineren geven waar zij gezamenlijk aan werken. Ook zal er een gastspreker namens Grassa komen om iets te vertellen over het scheiden van het gras en wat er met de overblijfselen gebeurd.

Voor deze lezing worden externe partijen uitgenodigd welke interesse of ...een verbinding met dit project hebben. Hiervoor hebben wij een uitnodiging laten plaatsen op de website www.landbouwagenda.nl, hier kan men meer informatie vinden en zich ook opgeven voor deze lezing.

Mocht u nou ook interesse hebben in dit project en de resultaten hiervan, dan kunt ook u zich opgeven voor deze lezing. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar reny.boxem@student.terra.nl

Mocht u meer informatie willen over de inhoud van dit project kunt u dus op hierboven genoemde website kijken of contact opnemen via genoemd e-mailadres.

PGM de Baander

Afgelopen zondag 2 april was de uitvoering van project PGM De Baander. Dit was een opendag om geld op te halen voor PGM de Baander.

PGM de Baander is een manege in Meppel die mensen les geeft met een beperking, waardoor ook zij kunnen genieten van de paardensport.    

Het was een leuke en leerzame dag, waarbij vrijheidsdressuur clinics werden gehouden door Mark Stuiver en Elisa Pijlman. Ook waren er stands en was de kinderboederij open.

Mensen vonden het een leuke en leerzame dag. Kortom een geslaagde dag!

Kinderfeestje

Vrijdag 31 maart had kinderfeestje een uitvoering. De jarige, Emma, was namelijk 29 maart 6 jaar oud geworden. Emma is dol op paarden en boerderij dieren, en wilde graag haar feestje bij ons houden. De jarige had 5 kinderen meegenomen.

Om half 2 begon het feestje, waarbij gelijk de cadeautjes werden uitgepakt. De kinderen hadden van tevoren al gegeten. Ze hebben een speurtocht gedaan door het diergebouw, als eerste mochten ze naar de reptielen! Dat was wel een beetje eng, maar er waren 2 echte stoere jongens bij die het geweldig vonden. De kinderen mochten de konijntjes knuffelen en voeren, daarna was er tijd voor cake met versiersels. Buiten mochten ze de geitjes aaien en waren er paaseitjes verstopt, de kinderen mochten ze gaan zoeken! Op het weilandje werd er een heuse hoefijzerwerp wedstrijd georganiseerd: de jongens tegen de meisjes. Uiteindelijk hadden de meisjes met 1-0 gewonnen! Hierna was het alweer tijd om iets te drinken. We hebben met de jongens nog even bij de reptielen gekeken en de meisjes zijn nog bij de dieren buiten gaan kijken.

Al met al hadden de kinderen een geslaagd feestje!

                                              Project Workshops

Afgelopen 3 weken is er elke vrijdag een workshop georganiseerd voor de leerlingen op het Terra MBO.

De eerste workshop was op 17 maart, dit was een voortplanting workshop. Mike van der Most kwam alles vertellen over de voortplanting van schapen aan de 2de jaars.    

De andere 2 workshops waren op 24 en 31 maart. Dit was een vachtverzorging workshop. Dit was voor de 1e jaars. Hierbij kwam Karel Witteveen uitleggen hoe je moest trimmen, en mochten de leerlingen het uitproberen op honden die waren meegenomen.

Het waren beiden geslaagde workshops, en er is veel geleerd.

                                    Voedselkansen in de regio.

Acquisitie en Directie zijn woensdag avond 22 maart naar een bijeenkomst geweest over voedselkansen in de regio Drenthe. Eerst is er een presentatie geweest door voedselkansen om uitgebreid uit te leggen wat er van deze avond de bedoeling was. Hierna zijn er groepen gevormd die aan 5 verschillende tafels te gaan zitten en hierover bepaalde onderwerpen te praten zoals: 1. Aardappelen, Groente & Fruit en peulvruchten 2. Granen, Banket, bakmeelproduct...en, bier en jenever 3. Zuivel 4. Vlees en vleeswaren en 5 Ondernemend leren.

De 4 mensen van Acquisitie en Directie zaten bij de tafel ondernemend leren waar zij met ondernemers, studenten van Terra Emmen en coaches om de tafel gingen om te brainstormen wat wij voor elkaar konden betekenen en wat wij van elkaar verwachtten. Op de avond hebben wij als stichtings leden geleerd van de ondernemers en zij van ons. Ook hebben wij contacten kunnen leggen met verschillende soorten bedrijven bijvoorbeeld zorginstellingen en voedselketens.

Uitvoering Hoeve Beukers.

Zaterdag 18 maart zijn wij naar de manege Hoeve Beukers geweest, voor een uitvoering. Dit keer draaide het om Freestyle bij paarden. De clinic werd gegeven door Ingrid Ros. Er was een enthousiaste groep aangemeld. Bij aankomst hadden de deelnemers er al erg veel zin in. De clinic duurde zo’n 45 minuten, en hierin werden de beginselen van het freestyle geleerd. We hebben erg positieve feedback ontvangen van zowel de opdrachtgever maar ook van de ouders. De kinderen waren erg enthousiast over deze vorm van omgang met paarden.

Overdracht

Vrijdag, 17 maart heeft de overdracht van de stichting plaats gevonden. Dat betekent dat vanaf vrijdag nu de 2de jaars verantwoordelijk zijn voor de projecten en de functies.Wij willen de 3de en 4de jaars bedanken voor het draaien van de stichting, en de 2de jaars veel succes wensen.

PGM de Baander Meppel

Op 2 april is iedereen welkom voor een gezellige dag bij PGM de Baander in Meppel!

Op deze dag zal er vanalles te beleven zijn voor jong en oud. Zo zullen er erg leuke en interessante workshops en demo's gegeven worden door niemand minder dan Elisa Pijlman, Mark Stuiver en Isa Oostra! Het thema van deze workshops is vrijheidsdressuur. Hoe leuk is dat, kunstjes met je paard?!

En ook JIJ kan hiervoor opgeven! Voor slechts € 20,- kan jij samen met jouw paard een workshop vrijhe...idsdressuur volgen van Mark en Elisa. Lijk jou dit leuk? Geef je dan snel op via: clinicdebaander@outlook.com. Op deze dag zijn er nog plaatsen beschikbaar voor de workshop van 11:15 uur en voor de workshop van 13:15 uur!

Tussen de demo's en workshops door heb je zelf de mogelijkheid om even op een paardenrug te klimmen en te ervaren hoe het is om op zo'n grote sterke viervoeter te zitten. Misschien schuilt er wel een echte ruiter of amazone in jou!
Daarnaast zijn er nog vele andere dingen te doen, zo kan je heerlijk knuffelen met de dieren op de kinderboederij, rondsnuffelen bij verschillende stands én kan je even een kijkje nemen in ons strodorp. Om het spannend te houden hebben we aan het eind van deze leuke dag nog een verloting waarbij je leuke prijzen kunt winnen!

We zien je dan!

Mail voor meer informatie naar:
clinicdebaander@outlook.com

Animal Experience

Vandaag 17 maart 2017 is Animal Experience met 2 konijnen, 2 cavia’s, 2 honden en één hamster naar Reestoord, De Stouwe geweest. Het was de eerste keer dat de 1stejaars mee zijn geweest, ze hebben het super goed gedaan voor de eerste keer. Het was een geslaagde ochtend met veel herinneringen en veel gezelligheid.

Voedselbank

Woensdag 8 maart 2017 is er een uitvoering geweest van project het “Voedselbank”. Tijdens dit project doen wij iets extra’s voor de mensen die bij de voedselbank zijn ingeschreven en een huisdier hebben. Zij hebben allemaal een bon gekregen. Tegen inruilen van deze bon kregen zij een gratis Vetcheck van onze leerlingen, en een presentje voor hun huisdier. Wij hadden van verschillende sponsoren zakken voer en speeltjes gekregen. Deze hadden wij verpakt zodat iedereen genoeg mee kon krijgen. Helaas zijn er tijdens onze uitvoering niet veel mensen geweest. Het overgebleven voer is wel allemaal bij de voedselbank terecht gekomen, zodat mensen het alsnog konden krijgen. Wij hopen bij een volgende uitvoering meer belangstelling te krijgen.


Pannenkoekenrace


Wij, de leerlingen van Terra MBO Meppel en medewerkers van Stichting Life, hebben met ons project ‘Hoevebeukers draaiboek’ een pannenkoekenrace georganiseerd op 18 februari bij manege Hoevebeukers.


Het idee achter deze uitvoering was de kinderen die paardrijden bij manege Hoevebeukers een leuke dag te geven, door ze in kleine groepjes een estafetterace te laten rijden met hun pony’s, en daarna met z’n allen pannenkoeken te eten....

Ook was er een prijs te winnen voor één van de groepjes: Een gratis privéles.

Animal Experience

Met het project Animal Experience gaan wij met knuffelbare huisdieren langs bij verzorgingstehuizen hier in de buurt. Op 10 februari hadden wij weer een uitvoering gehad en dit keer was het bij Dunninghe in De Wijk! Wij hebben huisdieren meegenomen zoals konijnen, cavia’s, één hamster en één hond. We hebben ontzettend veel leuke reacties gekregen en oude herinneringen werden opgehaald. De ouderen genoten duidelijk van de dieren. Ook van de werknemers van Dunninghe waren er leuke reacties. Als afsluiting zong één van de leerlingen nog wat liedjes waarbij de ouderen fanatiek meezongen. Het was een geslaagd project en zeker voor herhaling vatbaar!

Reptielen Educatie

Vorige week vrijdag op 10 februari heeft het project Reptielen Educatie een uitvoering gehad op een VMBO school; het Nassau college in Gieten. Er werd een les verzorgd over allerlei diverse reptielen en amfibieën die mee waren. Na de les was er ook de mogelijkheid voor de leerlingen om de dieren zelf vast te houden en mee op de foto te gaan. De reacties waren erg positief en het was een zeer geslaagde en leerzame dag!

Promotiefilm

Bekijk allemaal de promotiefilm van de opleidingen paraveterinair en dierverzorging!! Deze film is gefilmd en gemonteerd door studenten van Stichting Life. Zij hebben hier hard aan gewerkt en het resultaat mag er zeker wezen!

https://www.youtube.com/watch?v=67JLTPgoRd0

kinderfeestje

Wij van het project kinderfeestje van Terra MBO Meppel hebben op Woensdag 1-2-2017 een feestje georganiseerd bij ons op school. Het feestje was voor Elouise. Ze had een speciaal thema gekozen, namelijk paard want ze houd heel erg van paarden. We hebben een paar leuke spelletjes gedaan zoals een zo hoog mogelijke toren maken van suikerklontjes en appel happen. Tuurlijk mochten alle kindjes een rondje op de pony Cliff rijden. Na afloop hebben ze heerlijk genoten van patat met een snack. Elouise vond het een super leuk feestje en haar ouders vonden het ook heel erg geslaagd.

Foute schoolfeest

Afgelopen zaterdag (14-01-2017) is de uitvoering van schoolfeest terra geweest in de Kansel te Meppel. Met een flinke opkomst is het een ontzettend geslaagd feest geweest. Daar waar de dresscode ‘fout’ was, kwam iedereen ook origineel verkleed. Sommige hebben ontzettend hun best gedaan en de foutste kleren uit de kast getrokken. Zoals belooft hebben wij een prijs uitgereikt aan degene die het gekste verkleed kwam. Deze prijs is uitgereikt aan Ronald Mollink die heel gaaf gekleed kwam! Iedereen heeft het naar zijn zin gehad en we hopen van harte dat er volgend jaar weer een vervolg van komt.

Uitvoering Kind en Dier

Op 5 januari jongstleden is de projectgroep Kind en Dier op uitvoering geweest naar dierenkliniek Steenwijk. Hier werd een open jeugdmiddag georganiseerd waarbij kinderen kennis konden maken met verschillende dieren. De projectgroep hadden cavia’s, konijnen, ratten en fretten mee. Ook werd er geschminkt en konden ze hun knuffel meenemen voor het knuffelspreekuur bij de dierenarts. Het was een zeer geslaagde middag met bijna 100 kinderen!


Innovatielunch


Op 15 december heeft Stichting Life deelgenomen aan een innovatielunch georganiseerd door gemeente Zwolle, hier hebben we geluisterd naar meerdere presentaties van bedrijven in de sector. Het was een zeer leerzame ervaring en er zal zeker iets mee gedaan worden!Uitvoering Reptielen Educatie BSO Meppel

Op dinsdag 29 november heeft project Reptielen Educatie een uitvoering gehad op de BSO Domijn Oosterboer te Meppel. Ze hebben daar de groep van Elly Ruizendaal verblijdt en lesgegeven over de diverse reptielen die mee waren. De leerlingen waren heel enthousiast, maar ze vonden Henk de boa constrictor het meest interessant! Uiteindelijk zijn zelfs de docenten met Henk op de foto geweest. Het was een zeer geslaagde middag!
Voor meer informatie over dit soort lesdagen kun je mailen naar stichtinglife-reptielen@hotmail.com

Uitvoering Kind en Dier

18 november is het project Kind en Dier op uitvoering geweest naar Commissaris Gaarlandt te Nijeveen. Normaal komen de kinderen bij ons op school, maar dit keer gingen zij naar hun toe! Er waren twee groepen. Een groep deed leuke dier spelletjes met groep 1t/m 4 en de andere groep gaf een educatieve PowerPoint aan groep 5 t/m 8 over gekke dieren en hun voeding.

Natuurlijk waren er veel dieren aanwezig bij beide groepen. Het was een super leuke ochtend, alle kinderen waren enthousiast en intens gelukkig om contact te hebben met dieren. De opdracht gever was goed te spreken!
Workshop dementie

Vanmiddag hebben een paar leerlingen van Stichting Life een workshop over dementie gehad. Deze workshop sluit aan op het project Animal Experience, waarbij leerlingen naar verzorgingshuizen gaan en daar met dieren een leuke middag organiseren voor dementerende ouderen. De workshop werd gehouden in Groningen. 4 leerlingen van Animal Experience zijn heen geweest en hebben informatie gekregen hoe de omgang met ouderen, die de ziekte dementie hebben, verbeterd kan worden. De informatie die de leerlingen hebben gekregen delen ze met de gehele project groep. De workshop was leerzaam en heeft geholpen aan de verdere ontwikkeling van het project.

Autumn Desert Trail 2016

In het weekend van 29 en 30 oktober hebben de studenten van Stichting LIFE weer een geweldige Autumn desert trail georganiseerd.

Het programma was volledig volgeboekt, 600 ruiters hebben weer mogen genieten van de overweldigende natuur van het Drents Friese woud te Appelscha.

Dit jaar voor het eerst de VET check toegevoegd aan het programma waardoor je als ruiter advies kreeg over de gezondheid en hartslag van je paard of pony bij de uitgang van het natuurgebied. Mooie prak...tijk voor de paraveterinair studenten en natuurlijk een meerwaarde voor het welzijn van de paarden en pony’s die meededen.

Alles was tot in de puntjes georganiseerd, op en top praktijk leren waar de studenten weer veel van hebben geleerd.


Terra excursie Praag 2016


In de week van 24 tot 28 oktober zijn de leerlingen klas 3 en 4 van Terra Meppel naar Praag in Tsjechië geweest. Zij hebben daar verschillende opleidingsgerichte uitjes gedaan. Het was een zeer geslaagde week! En de organisatie bedankt iedereen voor hun medewerking, zij vonden het ook zeer geslaagd!


Uitvoering Reptielen Educatie bij DAC Staphorst

Afgelopen zaterdag 1 oktober, heeft Reptielen Educatie een uitvoering gehad op de open dag van Dac Staphorst. Hier hebben zij iedereen versteld doen staan over de verassende feiten over agaatslakken, namelijk dat deze wel 30cm groot kunnen worden! Zo hebben ze de mensen laten zien dat reptielen hele leuke dieren zijn.

Iedereen was heel enthousiast over de variatie van dieren die zij bij zich hadden, en jong en oud heeft genoten van deze dag!


Project kinderfeestje

Vrijdag 23 september heeft het project kinderfeestje weer een geslaagd kinderfeestje met als thema prinsessen georganiseerd in het bijgebouw van de school.

In het kinderfeestje stonden de dieren centraal. We begonnen met cadeautjes uitpakken en cakejes versieren. Vervolgens door middel van een speurtocht hebben de kinderen een route afgelegd door het gebouw met tussen door spelletjes, knuffelen met de dieren , pony versieren en koekhappen.

Als afsluiting hebben de kinderen met zijn allen patat en snacks gegeten.

 

Buitenland excursie

De buitenland excursie naar Tsjechië is al bijna!
Deze groep is druk bezig met het regelen van alle activiteiten tijdens de reis. Wij kijken er in ieder geval erg naar uit en gaan er vanuit dat het een geslaagd project wordt!


School is weer begonnen


Het nieuwe schooljaar is alweer een week van start en met regioleren zijn wij weer volop bezig met de projecten. Wij zullen in de loop van dit schooljaar uiteraard weer updates en nieuwsberichten plaatsen over de lopende projecten!


Nieuwe paludariums voor onze pijlgifkikkers

De leerlingen van het project diermanagement en dierverblijven zijn druk in de weer geweest met het regelen van pijlgifkikkers, een diersoort dat tot het heden nog niet eerder op Terra MBO Meppel is verschenen.

Vlak voor de kerstvakantie zijn zes blanco terraria’s opgehaald om ingericht te worden door een pijlgifkikker specialist. Na enkele weken was het eindelijk zover: de eerste vier prachtig ingerichte paludariums werden binnen gebracht. Het enige wat de dames uit konden brengen was het woordje wauw.

Een week later werden de twee grootste paludariums gebracht, die er absoluut prachtig uitzien. Nadat deze paludariums enkele dagen hadden gedraaid, werden de pijlgifkikkers gebracht en uitgezet. Graag wil het project diermanagement en dierverblijven de heer Bertil Vosman van Frogs and More te Zwolle bedanken voor het prachtig geleverde werk!

 


Overdracht regioleren

   

Vrijdagmiddag was de overdracht van Regioleren. Hierbij werd het stokje overgedragen van de 4de-jaars studenten naar de 3de-jaars studenten. We willen de 4de jaars bedanken voor hun inzet en we gaan ons best doen om de stichting goed voort te zetten.

 


Kinderfeestje

 

Vrijdag 11 maart hebben de projecten reptielen educatie en animal experience een kinderfeestje georganiseerd in het bijgebouw.

Tijdens het kinderfeestje stonden de dieren die wij op school houden centraal. De dieren werden uitbundig geaaid en geknuffeld.

Naast het knuffelen met dieren, waren er activiteiten georganiseerd zoals, zaklopen, zakdoekje leggen, pony versieren, paaseieren zoeken en cake versieren. Na afloop hebben de kindjes samen patat gegeten.


Rolstoel - tennis toernooi


Op donderdag 10 maart hebben de leerlingen van de opleiding Bloem en Design van stichting Life het rolstoel-tennistoernooi van Stichting TOPSPIN gedecoreerd. Het toernooi werd van 11 tot en met 13 maart gehouden op de op de tennisbanen van MLTC Meppel. 

Het jaarlijkse rolstoeltennistoernooi werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden. De leerlingen van Stichting Life, onderdeel van Mbo Terra Meppel, hebben gezorgd voor bloemstukken in passende sfeer. Dit hebben zij in samenwerking met de organisatie van het tennistoernooi door oude tennisrackets en tennisballen in de stukken te verwerken. 

In het weekend van het tennistoernooi hebben ongeveer 35 rolstoeltennisers vanuit het hele land competities gespeeld op de locatie aan de Koedijkslanden in Meppel. De spelers verbleven het hele weekend op een locatie in de buurt van het toernooi. De organisatie van het toernooi en de leerlingen van Bloem en Design hopen volgend jaar weer samen te kunnen werken voor het twintigjarige jubileum van het jaarlijkse rolstoeltennistoernooi.

Uitvoering project Reptielen-Educatie op OBS de Tweemaster


Maandag 15 februari zijn de leerlingen van het project Reptielen-Educatie naar OBS de Tweemaster geweest om de kinderen van groep 4 een leerzame dag met reptielen te bezorgen.

De dag begon om half 9 met de introductie, waarin duidelijk gemaakt werd wat het project inhoud, en wat er die dag op het programma staat.

In de loop van de dag werden de kinderen verteld over verschillende soorten reptielen, en hebben zij de benoemde reptielen ook mogen vasthouden.    

Al met al was het een super dag voor de kinderen en iets wat ze niet snel zullen vergeten!


Kinderfeestje georganiseerd op onze school

Vrijdag 12 februari 2016 hebben de projecten animal experience en reptielen educatie een kinderfeestje georganiseerd voor de dochter van onze dierverzorgster. Het kinderfeestje stond in teken van de dieren die wij op school houden.

De kinderen zijn begonnen met cake versieren en wat te drinken. Vervolgens zijn ze door middel van een speurtocht op pad gegaan door het gebouw, onderweg kwamen ze activiteiten tegen zoals, pony rijden/versieren, zaklopen, dieren knuffelen en een groepsfoto.

Na de speurtocht hebben de kinderen gezellig met zijn allen patatjes gegeten met knakworstjes en hebben ze de groepsfoto mee naar huis gekregen.

    

Project uitvoering Animal experience


Op 27 november is het project Animal Experience op uitvoering geweest naar ZuidOostZorg in Oosterwolde. Zij zijn daar met drie groepjes in verschillende kamers geweest, elk groepje had een paar dieren bij zich, zodat de ouderen zoveel mogelijk dieren konden meemaken. Ze hadden tijdens deze uitvoering ook voor het eerst jonge cavia's mee.

De ouderen reageerden heel goed en er kwamen veel verhalen naar boven van vroeger over hun eigen dieren.

Samen met de ouderen en de dieren was het een hele geslaagde dag. We hopen dat we in
de toekomst nog veel ouderen de gelegenheid kunnen geven om een dier te aaien of vast
te houden.


Project Animal Experience

Terra mbo geeft kinderen een voorproefje op dierendag!

7 oktober 2015

Afgelopen vrijdag 2 oktober hebben de kinderen van groep 1 en 2 van OBS de Woldstroom hun dierenproject afgesloten met een bezoekje aan MBO terra college in Meppel. Deze dag konden de kinderen kennis maken met verschillende diersoorten, kregen informatie over de dieren en konden vragen stellen.

De dag was verdeeld in een ochtend en een middagprogramma. De kinderen van groep 1 kwamen ’s ochtends langs en groep 2 ’s middags. Dit waren in totaal bijna 50 kinderen.

De kinderen werden enthousiast ontvangen door leden van de projectgroep in dierenpakken. Dit was al een leuk begin voor de kinderen. Nadat de kinderen in groepjes waren verdeeld en uitleg hadden gekregen kon de rondleiding beginnen. Het programma bestond uit het aaien, knuffelen en voeren van verschillende diersoorten, een ritje op de pony, schminken en een quiz om te testen of ze goed naar de uitleg geluisterd hadden. Na afloop van het programma kregen de kinderen drinken met wat lekkers en een aai- en knuffelbewijs als aandenken aan deze leuke dag.

Voor de meeste kinderen was het hoogtepunt toch wel het bezoek aan de reptielen. Hier keken ze hun ogen uit en zagen dieren die ze nog nooit in het echt hadden gezien. Zo konden ze bijvoorbeeld een slang vasthouden of een hagedis aaien. Op deze manier kunnen kinderen zien dat deze dieren ook leuk kunnen zijn en niet eng. Ook vonden de kinderen het ritje op de pony fantastisch. Als echte ruitertjes zaten ze in het zadel en voelden zich helemaal stoer met de cap op.

Deze dag is georganiseerd door leerlingen van projectgroep Kind en Dier, welke onderdeel zijn van het lesprogramma regioleren. Zij organiseren een leuke ochtend of middag voor kinderen van de basisschool of van kinderdagverblijven. Mocht u ook interesse hebben kunt u voor meer informatie contact opnemen met directie.stichtinglife@hotmail.com. Zij kunnen u in contact brengen met de projectgroep Kind en Dier.Massaal galopperen over de Kale Duinen in het Drents-Friese Wold!

7 oktober 2015


17 en 18 oktober: 5e editie Autumn Desert Trail volgeboekt!

Stichting Life (onderdeel van MBO Terra te Meppel) organiseert op 17 en 18 oktober in samenwerking met Staatsbosbeheer de vijfde editie van de Autumn Desert Trail. Tijdens dit tweedaagse evenement krijgen ruim 600 paarden de kans om over de Kale Duinen in het Drents-Friese Wold te galopperen.

De Autumn Desert Trail is voor enthousiaste ruiters en menners een unieke kans om de Kale Duinen (of Aekingerzand) in het Nationaal Park Drents-Friese Wold vrij te betreden. Vanwege het grote succes en de hoeveelheid aanmeldingen zullen dit jaar op zowel zaterdag 17 als zondag 18 oktober groepen ruiters rond rijden. Voorgaande jaren was dit enkel op de zondag.

Normaal gesproken is het niet toegestaan om met paard van de ruiterpaden af te wijken in verband met broedvogels en zeldzame flora die doorgaans in dit gebied voorkomen. De Desert Trail is echter een uitzondering. De paarden helpen Staatsbosbeheer met het beheer van dit bijzondere woestijnlandschap. Stikstof in de lucht stimuleert namelijk de groei van mos. Dit mos legt het zand vast, wat er voor zorgt dat bomen een kans krijgen te ontkiemen. De paarden zorgen ervoor dat het zand wordt losgemaakt en weer gaat stuiven.

Start
Beide dagen zullen de eerste groepen om 9.00 starten en de laatsten rond 14.30
Op beide dagen zullen de eerste groepen om 09.00 uur starten en de laatsten rond 14.30 uur. Beide dagen zullen de eerste groepen om 9.00 starten en de laatsten rond 14.30De startplaats is bij het Staatsbosbeheer Buitencentrum Drents-Friese Wold in Terwisscha (Appelscha)

Uitvoering Animal Experience

 

Vrijdag 2 oktober is het project, Animal Experience, langs het Tonckenshuys geweest. Dit in het teken van dierendag. Om de ouderen een leuke dag met de dieren te geven hebben zij verschillende dieren meegenomen.

De dieren die ze mee hadden waren; konijnen, cavia’s, hamsters, 1 vetstaart gerbil, 1 hond. Er kwam veel emotie bij de ouderen los over de dieren die ze vroeger hebben gehad. Veel ouderen konden ons vermaken met hun mooie verhalen over hun dieren van vroeger.

Daarnaast was er ook 1 persoon van het project die oude liedjes van vroeger zong. Ook had het Tonckenshuys een vrijwilliger die accordeon speelt. Zij speelde dierenliedjes. De gehele groep, jong en oud, zong gezellig mee. Zo hebben de ouderen een hele leuke dag gehad.


Open dag Jumper


Zaterdag 3 oktober, de dag voor dierendag, zijn wij met een aantal reptielen naar de open dag van de Jumper in Hoogeveen geweest. We hebben daar informatie gegeven over deze dieren en hebben kinderen en volwassen kennis laten maken met het hanteren en aaien van reptielen.

Het was een hele gezellige dag met veel enthousiaste en stoere mensen. Wij willen de Jumper graag bedanken voor deze mooie ervaring.


Uitvoering project Animal Experience


Op vrijdag 25 september 2015 is het project Animal Experience, naar het verzorgingstehuis Jan Thijs Seinenhof geweest. Dit was alweer de 2de uitvoering van het project.

Ze werden met veel plezier en enthousiasme ontvangen, zowel door de verpleegsters als door de bewoners van het verzorgingstehuis.

Het project houdt in dat ze met een breed scala aan dieren naar verzorgingstehuizen gaan. De dieren waaraan u kunt denken zijn: konijnen, cavia`s en honden. De ouderen kunnen knuffelen met de dieren of ze bewonderen. Ondertussen werd er ook gezongen. Dit werd verzorgt door Ebba. Er kwamen ook mooie herinneringen bij de ouderen van vroeger, omhoog door het zingen en de dieren. Dit was heel mooi voor ons om te zien.

Wat ons doel is met dit project is dat de ouderen een leuke dag met dieren beleven, met een muzikaal tintje


Bassischool Reptielen


Dit jaar is weer van start gegaan en dat betekent ook dat natuurlijk de projecten weer beginnen!

Een van de eerste projecten die op uitvoering gaan zijn de basisschool reptielen.

Zij bieden bassischolen aan om les te geven over reptielen, met als doel dat ze kinderen leren en laten zien dat reptielen niet eng zijn en leuk zijn om te houden. Zij hebben als doelgroep kinderen van groep 1 tot groep 4, maar ook de grotere kinderen van groep 5 tot groep 8.

Persbericht 20-2-2015

Een nieuwe luxe onderkomen voor de knagers!

Binnen Stichting Life heb je het project ‘’management dierverblijven’’. Dit is een project, waarbij de projectleden een klein gedeelte van het management en de gezondheidszorg van de dieren op school overnemen.

Binnen het project worden er een aantal onderwerpen besproken. Een van deze onderwerpen is dat de dieren een betere huisvesting krijgen. Dit werd vervolgens ook gedaan.

Zo kwam de projectgroep op het idee om een nieuwe huisvesting voor de knagers aan te gaan schaffen. Het leek hen mooi om, net als de ratten, een stelling te bestellen voor de knagers Zo zijn ze begonnen met een onderzoek. Ze hebben personen gezocht die knaagdierenstellingen maken. Vervolgens hebben ze contact gezocht met de desbetreffende personen, over wat er allemaal mogelijk was. Nadat ze de maten hadden uitgezocht, hebben ze verder actie ondernomen. Ze hebben hun eisen doorgegeven aan de bouwers en om een offerte gevraagd.

Uiteindelijk gingen ze de informatie naast elkaar leggen om te kijken welk persoon het beste naar voren kwam. Daaruit is gebleken dat aluminium volièrebouw Gelderland het beste naar voren kwam. Zij hebben dit bedrijf benaderd met de vraag twee stellingen te maken. Het bedrijf ging akkoord en ging met alle plezier voor ons aan het werk!

24 januari was het dan zover, de knaagdierenstellingen waren klaar en zijn die dag geleverd. Het eind resultaat mag er zeker zijn! De knagers, die er in verblijven, zijn er ook zeer blij mee! De projectgenoten zijn ook zeker trots op het eindresultaat!

Stichting Life. Project: Management dierverblijven.